dag 5

Dag 5.

Vandaag weer een fijne stagedag achter de rug, we gingen met veel plezier aan de slag  in de leprozerie. Het is nog steeds wennen aan de wondzorgtechnieken, maar het verzorgen van de wonden ging al vlotter dan de dag voordien. Met vele gebaren en ons beste Engels lukt het communiceren met de patiënten al veel beter. Clara vertrouwde ons wat meer patiënten alleen toe. Dit vonden we een hele eer om dit op ons te nemen. We hebben vandaag enkele complexe wondzorgen uitgevoerd, wat ons allen toch wel aangreep. Na de wondzorg schrobden we de instrumenten :D.                                                                                   Els en Annelies hebben vandaag de consultaties bijgewoond in het Algemeen Ziekenhuis. Deze voormiddag is weer voorbij gevlogen.

Na een heerlijke maaltijd, werden we om 16u30 verwacht in de ‘Servite MPHW TRG. School’. Daar kan je een tweejarige opleiding volgen tot primary health care worker. De studenten worden niet opgeleid om te werken in het algemeen ziekenhuis, maar om fieldwork te doen.  De meisjes die hier les volgen komen allemaal uit gezinnen die het economisch moeilijk hebben. Ze verblijven op school, enkel in schoolvakanties gaan ze naar huis. Hier werden we toch wel even stil van, omdat dit voor ons toch wel heel verschillend is. We werden zeer openhartig ontvangen met speciale koekjes en lekkernijen. Hierna dansten enkele studenten voor ons en gingen we in groepjes zitten om wat ervaringen uit te wisselen. Nadien vond er een uitgebreide rondleiding op de school plaats. We kregen onder andere de praktijklokalen en de kamers van de studenten te zien. Dankzij de donatie van onze school (vorig jaar) kochten ze nieuwe bedden aan voor de studenten. Het was voor ons zeer fijn om de werking van de school te ontdekken.img_2956img_298420170223_1815192

Indische groetjes, Sarah en Aurélie

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2015 - Stage. Bookmark de permalink .

4 reacties op dag 5

 1. Desmedt Vanessa zegt:

  Beste studenten en leerkrachten, jullie zien er allemaal stralend uit.
  Geniet van deze mooie tijd, het is een unieke ervaring die jullie nooit zullen vergeten.
  Proficiat voor jullie inzet en de leuke foto’s en teksten die jullie op de blog plaatsen, zo kunnen wij vanuit het thuisfront jullie belevenissen mee opvolgen.
  Dikke knuffel aan Aurelie vanwege mama, papa en je broer 😘

 2. Sabine Floréal zegt:

  Fijn, fijn, fijn…. ik geniet mee

 3. Herinckx carine zegt:

  Lieve groetjes aan een topteam…👍🏼Dikke kus aan Aurélie…alsook van nonkel Yves! 😘😘

 4. Bram zegt:

  Het ziet er een leuke stage uit.

Reacties zijn gesloten.