Dag 6

Dag 6

Vandaag wat vroeger uit de veren, we krijgen de kans om naar het “Janet Nursing Home” in Tiruchirappalli te gaan. Een ziekenhuis gespecialiseerd in bevallingen en fertiliteit. We (Maren , Aurélie en Hilde) hebben de voormiddag doorgebracht in de arbeidskamer die ook dienst doet als bevallingskamer. Helaas geen bevallingen deze voormiddag! Papa is nooit aanwezig bij de bevalling in het ziekenhuis gezien ze met drie vrouwen tegelijk in deze kamer bevallen. We hebben wel enkele fiere mama’s en hun pasgeboren baby kunnen ontmoeten. De kindjes hadden nog geen naam,  deze wordt gegeven 2 dagen na de geboorte. Het gewicht van een baby is gemiddeld ook lager dan bij ons (2,5 kg).

Els en Annelies woonden de consultaties opnieuw bij. Het zijn vooral patiënten met huidproblemen die hier behandeld worden zoals eczeem, psoriasis en problemen met de pigmentatie. Ze hebben ook wat filosofische gesprekken gevoerd met de arts.

In de leprozerie  krijgen we het volle vertrouwen. Saïda , Lieza, Sarah en Jasmien werkten al vrij zelfstandig vandaag onder begeleiding van Vero en Lieve.

Een orthopedisch chirurg komt maandelijks langs om bepaalde afwijkingen te corrigeren. Deze avond woonden we in 2 groepjes een operatie va neen klauwhand bij. Dit is wel precisiewerk. De functie van de hand wordt hersteld zodat de patiënt opnieuw kan werken en zorg dragen voor het gezin. Ze verrichten hier echt “schoon” werk!

De bewondering voor de zusters stijgt hier met de dag.

Warme groetjes

Lieve, Vero en Hilde

img_3043 img_3048 20170224_121312

img_0765

img_6648

img_6627

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2015 - Stage. Bookmark de permalink .