Day 7

Vandaag sprongen Lieza, Sarah en Hilde met veel enthousiasme vroeg uit de veren om naar het “Janet Nursing Home” te gaan. Ze hadden kans om een bevalling bij te wonen, maar het lot besloot anders. Doordat er geen bevalling was in de voormiddag, mochten ze deze avond terugkeren en mochten ze een jongetje van 2.9 kg verwelkomen.
Saïda, Annelies en Vero mochten voor de eerste keer met de  “fieldworker” mee gaan, om kennis te maken met zijn beroep. We zijn naar lepra patiënten geweest om te kijken hoe het met hen gaat in de thuissituatie, om educatie te geven en een luisterend oor te bieden. Dit was een zeer mooie ervaring, ondanks de aangrijpende verhalen die de patiënten aan ons probeerden te vertellen. Ons hart stond even stil bij het verhaal van een lepra-patiënt met ernstige misvormingen, zoals blindheid aan beide ogen, klauwhanden en immobiliteit van zijn benen. Maar er waren ook mooie verhalen zoals: een patiënt die de bacterie heeft overwonnen en ondanks de overgebleven misvormingen een eigen kwekerij is gestart van siervissen. We mochten alle vissen bekijken, in verschillende stadia van ontwikkeling.

Aurélie woonde vandaag de consultaties bij en heeft daar onder andere een patiënt ontmoet die bij een arbeidsongeval zijn nagel geplet had.

Jasmien, Els, Lieve en Maren werkten een hele voormiddag in de leprozerie. Ruim 20 patiënten werden door hen volledig zelfstandig verzorgd.

Maren en Lieve mochten na het middagmaal langs gaan naar het centrum bij broeder Raphaël waar HIV patiënten verblijven.

In de namiddag bezochten we met zijn allen en zuster Conrad een sociaal project voor weduwen en straatkinderen. De kracht die deze vrouwen hebben om in te gaan tegen de geldende regels, dwong veel bewondering af. In India worden weduwen immers sterk gediscrimineerd binnen de maatschappij.

Het is ook weekend dus hebben we gespeeld met de kinderen en dit was reuze fijn.

 

Zonnige groetjes Saïda en Anneliesimg_1874img_5887 img_0080img_5888 img_5911 img_6665 img_6702

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2015 - Stage. Bookmark de permalink .

4 reacties op Day 7

 1. Keppens Myriam zegt:

  Blijkbaar heb ik niet gezien dat Lut deze keer niet mee is. Toch verzonden met evengoede bedoelingen!
  Myriam Keppens

 2. Keppens Myriam zegt:

  Dag Lut en de rest van de groep,
  Hoewel ik buiten uzelf niemand anders van de groep ken wil ik toch even reageren. Ik weet dat julie ondanks het drukke schema toch wel uitkijken naar wat reactie uit het thuisland en interesse van hieruit zeer welkom is.Jullie verrichten daar weer schitterend werk. Een onbetaalbare ervaring voor de leerling-verpleegsters want met veel van de ziektes die ze ginder verzorgen gaan ze hier nooit in aanraking komen. Ik weet nog toen mijn zus Vera een paar jaar geleden meegeweest is dat ze zeer onder de indruk was van de hele onderneming. Een ware cultuurschok maar vooral positief over de bevolking en hoe ze soms met hun tegenslagen omgaan. Alles moest wel even bezinken de eerst weken bij thuiskomst maar nu is het haar grootste wens om nog eens terug te keren. Ze zei dat de vriendelijkheid waarmee jullie soms door de bevolking werden ontvangen ongelooflijk was. Dankbaar voor de hulp en steun die jullie daar gedurende drie weken bieden en boden. Een lichtpunt in het soms sombere en uitzichtloze leven van veel mensen ginder. De foto’ s bewijzen ook weer dat jullie daar een ongelooflijke tijd hebben.
  Geniet nog van deze unieke onderneming en behouden thuiskomst allemaal.
  Vriendelijke groeten
  Myriam Keppens.❤

 3. Van De Vijver Lut zegt:

  Dag Indiateam,
  Niet te geloven dat jullie al een week weg zijn.
  Ik lees elke dag jullie verslag. Zoveel dingen komen me bekend voor en zoveel dingen zijn ook nieuw – bezoek aan de materniteit, het project voor HIV-patiënten…. Je voelt dat de zusters weer super hun best doen om jullie een leerrijke stage te bieden – echt tof!
  Jullie stralen op de foto’s.
  Geniet met volle teugen. Groetjes en tot vandeweek nog eens. Lut Van De Vijver

 4. Anoniem zegt:

  Heel leuk om dit allemaal terug te horen !

Reacties zijn gesloten.