Dag 8

Dag  8

Vandaag zijn we niet aan de slag gegaan in de leprozerie maar stond er een uitstap op het programma. We bezochten “The society of the brothers of charity”. Dit is een rehabilitatiecentrum voor mensen die psychisch ziek zijn, zowel mannen als vrouwen. Hier kunnen  50 patiënten terecht, momenteel waren er 46 aanwezig. De voornaamste problematiek is schizofrenie en enkele mensen met een depressie. Bij het aankomen werden we uitgebreid verwelkomd door de broeders en patiënten. Ieder kreeg een roosje, ze zongen een lied en enkele patiënten dansten voor ons. Uiteraard  toonden we ook wat we in huis hadden… We  dansten “het smidje”.

Hierna volgde een uitgebreide rondleiding doorheen het prachtige centrum.  Ze toonden ons de gemeenschappelijke slaapkamers waarbij mannen en vrouwen gescheiden slapen. We mochten even snuffelen in de medicatie van de patiënten. We zagen ook enkele therapieruimten zoals een sportzaal, bibliotheek, museum van de broeders , ontspanningsruimte, wasplaats en zo verder…

Eén keer in de maand is er voor de familie van de patiënt gelegenheid om educatie te krijgen omtrent het ziektebeeld van de patiënt. Bezoek kan altijd en wanneer de familie te ver van het centrum woont mogen ze blijven overnachten in de guestrooms.

De bedoeling van dit rehabilitatiecentrum is dat patiënten terug naar huis keren en reïntegreren in de maatschappij. Ze verblijven er minimum 6 maand  en dit kan nog verlengd worden tot 18 maanden. We kunnen van hen nog heel wat leren rond herstelgerichte zorg. Een grote vrijheid voor de patiënt, een pracht van een tuin , rustig gelegen en back to basic!

We onthouden het moto van de broeders: “Healing the mind & heart to find happiness”

Tot slot werden we verwend met Indisch eten en als kers op de taart Belgische frieten met mayonaise en ketchup mmm….Vol bewondering gingen we terug naar ‘huis’ !

De avond sloten we af met de kinderen die we leuke dansjes aanleerden .

Weeral bedtijd, wat vliegt de tijd als je het naar je zin hebt…

Lieve groeten,

Lieza & Sarah

20170226_120132

img_6948

 

img_6972

img_6010

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2015 - Stage. Bookmark de permalink .

6 reacties op Dag 8

 1. Veerle Hanssens zegt:

  De dagelijkse verslagen werken verslavend…
  telkens zeer uitgebreid en mooi geschreven, proficiat!!
  En inderdaad zijn al prachtige foto’s de revue gepasseerd, jullie zien er allen zeer happy uit, fijn om te zien!!
  Go, go, go team India!
  Warme groet!

 2. Vanessa Desmedt zegt:

  Hallo iedereen, zo snel gaat de tijd. Week 1 zit er al op en jullie kunnen al aan de 2de week starten. Dit alles doen jullie met zoveel plezier, dat is te zien aan jullie prachtige foto’s. Al jullie inzet, dat goed humeur en nog zoveel meer dat jullie de mensen daar bieden dat verdiend echt een dikke 👍👍. Doe zo verder, julllie zijn samen een super team!!! Maak er nog een mooie tijd van. Aan iedereen ook nog eens ne dikke merci voor de leuke blog en de mooie foto’s die jullie dagelijks plaatsen en waar wij zo benieuwd naar zijn ! Een dikke knuffel aan het hele team!!!
  Ook nog een dikke zoen aan Aurelie vanwege het thuisfront 😘

 3. Sermon.Roette zegt:

  Heel fijn om elke dag jullie belevenissen te kunnen volgen al die mooie foto’zo kunnen we hier wat volgen in Belglie dikke kussen aan mijn klein dochter Aurelie

 4. Nikol zegt:

  Inderdaad de foto’s zijn prachtig! Zo kunnen we elke dag wat mee reizen met jullie.En wie maakt er altijd zo’n mooie vlechtjes in jullie haar?. Ik ben super fier op jullie allemaal !!!

 5. Herinckx carine zegt:

  Hallo top team India…Alweer prachtige foto’s…wat een belevenissen!!!🙈 En het eten ziet er lekker uit!😋 Groetjes aan iedereen en dikke kus aan Aurélie! 😘💖💋👍

 6. Klaartje Ongena zegt:

  Heel fijn om bijna elke dag jullie belevenissen te kunnen lezen, zo genieten we een klein beetje mee hier in België.
  De foto’s zijn PRACHTIG! Jullie hebben zeker een professionele fotograaf in jullie koffers mee gesmokkeld.
  Geniet en beleef deze avonturen 100%, want ze zijn uniek!
  Vele groeten aan de collega’s, aan de studenten van onze klas en zeker ook aan de andere studenten. Jullie zijn TOP xxx

Reacties zijn gesloten.