Day 10

Deze morgen zijn Lieve, Els en Jasmien vol spanning vertrokken naar het “Janet Nursing Home”, hopend op een delivery (bevalling). Teacher Sokayna (lokale nursing school) gaf een uitgebreide rondleiding in het ziekenhuis. We kregen o.a. de patiëntenkamers, intensieve zorgen en de verloskamer te zien. Daarna volgde een privéles verloskunde waar we heel wat van opstaken. Vlak voor onze terugkeer konden we dan onze kennis aan de praktijk toetsen. Er werd een prachtig meisje op de wereld gezet en de bevalling verliep zonder complicaties. Dit is voor ons een onvergetelijke herinnering.

Sarah, Maren, Hilde en Lieza mochten vandaag tijdens het fieldwork met Paul proeven van het verschil tussen het Hindoeïsme en de Christenen. Wat hen opviel was dat beide religies erg verschillend zijn maar dat ze wel iets gemeenschappelijk hebben namelijk: samenhorigheid. Op het platteland wonen in totaal in dit district 1200 arme mensen met lepra die door de fieldworkers worden opgevolgd. Ze krijgen regelmatig huisbezoek en er wordt educatie gegeven.

Last but not least hebben de thuisblijvers Annelies, Saida, Aurélie en Vero onze lepra patiënten met veel liefde verzorgd.

Deze avond stond er nog een bezoek aan een lokale drukke markt op de planning en hebben we een Hindoetempel van dichtbij mogen bewonderen.

Straks kijken we nog even naar de sterren op het dakterras en kruipen dan terug onder ons muggennet.

Slaap zacht,

Jasmien & Els

img_0290 img_0823 img_2073 img_3216 img_6026 img_6029 img_6060

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2015 - Stage. Bookmark de permalink .

5 reacties op Day 10

 1. Sabine Floréal zegt:

  ik geniet mee met jullie !!!

 2. Anoniem zegt:

  Alles is zo herkenbaar. Prent zoveel mogelijk in jullie gedachten. Het zijn mooie en leerrijke herineringen. Doen jullie de groetjes aan de zusters van veerle brijs. Bij mij is het onder tussen al 3 jaar geleden. En Ik denk er nog dagelijk aan
  Grtjs veerle b

 3. Herinckx carine zegt:

  Hallo team India… Aurélie dit komt mij bekend voor!👍🏽💖😘 Groetjes aan gans het team!😊

 4. Els Van Driessche zegt:

  Wat een rijkdom aan ervaringen! Jullie doen dat daar super🙂. Wij genieten van de prachtige foto’s.
  Groetjes aan allen!

 5. dmbram zegt:

  Al een week al jullie verhalen op de voet volgen. Geniet vooral nog verder van wat er allemaal rondom jullie allemaal te beleven valt, het is dan ook een leerrijke ervaring!
  Doe vooral heel veel groeten aan alle zusters en vooral zuster Conrad. ( De lange jongen zal ze nog wel herkennen )
  Nog heel veel succes allemaal! 😄

Reacties zijn gesloten.