Dag 11

Dag 11

Deze morgen hadden we de kans om allemaal samen de consultatie bij de dokter/zuster Conrad bij te wonen. De zuster bekeek alle wonden en zei hoe de verdere behandeling moest verlopen. Ze was onder de indruk hoe een heel aantal van de wonden verbeterd waren ten opzichte van vorige week. Ze besliste ook dat er twee patiënten naar huis mochten gaan. De tips van de zuster werden door ons onmiddellijk opgevolgd en we namen dan ook onze tijd om de wonden optimaal te verzorgen.

Maren mocht vandaag een uurtje de consultatie bij de dokter bijwonen in het algemeen ziekenhuis. Ze had de kans om een tiental patiënten te zien die kwamen om verschillende redenen zoals huidaandoeningen, zwangerschapsonderzoek…

Volgende weekend start in België de week van de vrijwilligers. Hiervoor hebben enkele studenten vandaag een filmpje gemaakt over het “Holy Family Hansenorium” dat zal verschijnen op de website van Damiaanactie. Hierin worden beelden getoond van hoe de patiënten zich scrubben, de wonden worden verzorgd en hoe er hier wordt gezwachteld.

Straks mogen Annelies, Aurélie en Vero naar het “Janet Nursing Home” ziekenhuis. Ze staan al vol spanning te wachten en hopen natuurlijk dat er een klein wondertje op de wereld wordt gezet.

We sloten de avond af met een spel en hebben gehuild als “echte weerwolven”

Veel lieve groetjes,

Saïda en Maren

12 img_3246 img_6221 img_6227 img_6269

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2015 - Stage. Bookmark de permalink .