Dag 12

Deze ochtend wat vroeger uit de veren dan anders, we gingen met ons allen om 07.00 uur naar de kerk, want vandaag is het Aswoensdag. Deze viering is niet te vergelijken met die van ons in België: het was een echte overrompeling. Er werd vooral gezongen en nadien kregen we een zwart askruisje op ons voorhoofd. Na de viering konden we aanschuiven aan het ontbijt: lekkere pannenkoeken met kokos schilfers.

Lieve, Aurélie, Jasmien en Els vertrokken met Paul op Fieldwork. Paul gaf vooral educatie aan mensen met lepra, dit helpt hen de ziekte onder controle te houden. We stopten in een armere buurt om enkele patiënten te bezoeken. Het greep ons allen toch wel aan om de omstandigheden te zien waarin de mensen leven. We gingen ook langs op het bureau van de leprosy control van het district Thanjavur. Als unieke afsluiter kregen we van Paul de  kans om de Brihadishvaratempel te bezichtigen in de stad Thanjavur. Dit is een granieten Hindoetempel uit de jaren 1600. Werkelijk prachtig werelderfgoed.

De rest van de groep ging met veel plezier aan de slag in de leprozerie, onze technieken verlopen al vlot en de patiënten leren ons stilaan kennen. Plots kwam zuster Conrad met het nieuws dat Hilde en Lieza mee mochten naar het palliatief ziekenhuis voor aidspatiënten. Ze werden daar hartelijk ontvangen. Ze hebben de consultaties bijgewoond van 7 nieuwe patiënten. Ze kregen daar een uitgebreide rondleiding op het prachtige domein. De zuster plukte op het domein wat mooie bloemen om de heilige Jozef te eren, dit feest wordt elke woensdag gedurende de hele maand maart gevierd.

Wat vliegt de tijd toch snel, alweer een dag voorbij.

 

img_1938img_2862img_3261img_3266img_6373img_6466

Lieve groeten, Sarah en Aurelie

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2015 - Stage. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dag 12

 1. Van De Vijver Lut zegt:

  wie de vasten zo inzet moet een extra puntje krijgen voor de cluster van Mw. Tilsley 🙂

 2. Lieve De Weerdt zegt:

  Dag India team, terwijl wij nog wat aan het bekomen zijn van carnaval, beleven jullie de tijd van jullie leven…
  We zijn benieuwd naar al jullie avonturen 😉
  Geniet ervan en tot binnenkort
  x

 3. Sabine Floréal zegt:

  Toppie xxx

 4. Geoffrey Herinckx zegt:

  Hey india team. 😉Werkelijk weer eens prachtige foto’s en een dikke duim voor al hetgeen jullie daar verrichten 👍👍👍👍👌👌Big knuffel en kus aan aurelie…..Greetz😉

Reacties zijn gesloten.