#Sans papiers

Beste vrienden en familie

Dit is onze eerste en ook al laatste verslag vanuit India.

We hebben immers ongelofelijke pech gehad en mochten het land niet binnen.

Bij de douane en immigratie-controle hadden reeds 4 studenten en 1 begeleidster toegang gekregen tot het land met behulp van een toeristenvisum. Op dat moment mocht de rest van het team niet langer verder en werden we samen naar het immigratiekantoor geroepen.

De immigratie hadden begrepen dat we de Damiaanactie kwamen bezoeken en vroegen om ons programma eens in te kijken. Hier werden een aantal vragen over gesteld en de immigratie was van oordeel dat we teveel projecten bezochten en te weinig toeristische attracties. Na lang discussiëren, wachten, terug discussiëren, … werd beslist om ons toeristisch visum in te trekken.

Tijdens deze periode hebben we verschillende mensen gecontacteerd waaronder Lut Van de Vijver, de Belgische ambassade, de Belgische consul van Chennai (Mark Van de Vreken), Dr. Khumar, Sister Rita, Mr. Albert, Dr. De Meyer, … We zijn hen heel dankbaar voor de steun, inzet en hulp die we van hen gekregen hebben tijdens deze onzekere periode in de luchthaven.

Nadien werden we onder zachte dwang begeleid naar de transit-lounge. Hier hebben we een twintigtal uur moeten wachten op onze volgende vlucht. Vroeger terugkeren kon maar dit was het eerste moment dat we samen konden terugkeren. Samen uit, samen thuis!

Om te tijd te doden hebben we wat bijgeslapen, gegeten, spelletjes gespeeld en elkaar wat beter leren kennen. Ondanks alles hebben we er als groep het beste van gemaakt en ook wat afgelachen nadat de stress wat was gaan liggen.

Tot binnenkort!

Groeten

Laura, Lobke, Marisa, Alexandra, Sarah, Hannes, Michiel, Amy, Jasmien, Christine, Vera en Dieter

DSC00202

DSC00204

IMG_3969

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2018 - Stage 1. Bookmark de permalink .

Een reactie op #Sans papiers

  1. Van Impe Anne zegt:

    Ook ik heb het er moeilijk mee. Mensen met een gouden hart als jullie hebben dit niet verdiend!!

Reacties zijn gesloten.