Dag 1

Hey liefste familie, vrienden en trouwe volgers.

Hier is het eerste verslag vanuit Nepal. U hoort het goed, we zijn veilig en wel in het land. Na een lange vlucht stond ons nog een ritje met de bus te wachten. Als u denkt dat het in Aalst druk is. Vergeet dat maar!! Pinkers zijn een optie en een claxon is standaard.  Na een ritje van ongeveer 30 minuten kwamen we aan de voet van de straat en hierbij terug als u denkt dat de werken in Aalst erg zijn. Vergeet het zeker maar! Na onze busrit stond ons nog een wandeling in het stadcentrum te wachten. Hierbij willen we graag zeggen: beelden zeggen meer dan duizend woorden. Bij aankomst in ons hotel werden we zeer warm ontvangen door de uitbater en bood ons een shotje cola aan. Dit was zeker wel gekomen. Of er WIFI is in Tahiti weten we niet, maar in ons hotel elk geval wel 😉 Na het installeren in onze kamers zijn we de straten van de hoofdstad gaan verkennen.

Wat ons opviel is dat dit een zeer warm en toeristisch centrum is. Dit merkten we vooral door de vele winkeltjes en de gebedsvlaggen maakten onze tocht extra kleurrijk. Wat ons opviel was dat de mensen hier vooral buiten leven. De welgekende fietstaxi’s of tuktuk’s waren vaak kleurrijk gedrapeerd en boden je zo een ritje aan.  Ook waren er verschillende straatartiesten of mensen die jou iets proberen te verkopen. Zo had Michiel vandaag zonder het zelf te beseffen een kilo bananen gekocht. Het begon allemaal met een foto van de man te nemen.

Nadien zijn we naar een plaatselijke markt gegaan waar we de streekgebonden producten hebben leren kennen.  De momo’s met kip vielen bij iedereen in de smaak. Na deze lekkere lunch besloten we even uit te rusten of ons te verfrissen.

De avond hebben we doorgebracht in een plaatselijk restaurant. Hierbij moest iedereen de schoenen uitdoen dus gelukkig waren we opgefrist 😉 Ook hier hebben we onze buiken gevuld met een plaatselijk biertje erbij ,wat we naar eigen zeggen wel verdiend hadden.  Na het eten zijn we nog eens rond gegaan door de straten van Kathmandu. Hier zijn dan ook direct de eerste souvenirs aangekocht.

Met een tevreden gevoel blikken wij graag terug op onze eerste dag in Nepal. Graag willen we iedereen nog eens bedanken voor de steun en voornamelijk naar de personen die deze kans hebben kunnen verwezenlijken.

Veel groetjes aan het thuisfront ! Wij missen jullie allemaal!
Hele dikke kussen en knuffel van ons team!

Marisa & Michiel

DSC00246SAM_0537SAM_0558SAM_0560DSC00241DSC00248IMG_20180216_150106.jpg

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2015 - Stage. Bookmark de permalink .

7 reacties op Dag 1

 1. Brijs veerle zegt:

  Wauw genieten maar. Laat jullie onderdompelen in de cultuur en geniet van elk moment. Het vliegt voorbij
  Grtjs en dikke knuffel veerle brijs

 2. Anoniem zegt:

  bedankt voor de mooie foto’s zoo zijn we iedere dag bij jullie. we missen jullie en beetje

 3. Sabine Floréal zegt:

  Waauuuw…. Geniet met volle teugen…. Dikke knuffels xxx

 4. Ilse De Cang zegt:

  Super! Super! Bedankt voor jullie leuke verslag! Ik waande mij even in Nepal…;-) Blij dat jullie goed zijn aangekomen. Geniet, ontdek, verken en beleef!
  In gedachten bij jullie allen!
  Liefs
  Ilse De Cang

 5. Willem Haegeman zegt:

  Geniet ervan. Waarschijnlijk zal dit hele verhaal jullie bijblijven en je een grote voorsprong geven.
  Veel plezier en (een beetje jaloerse) groeten!

 6. Rubbrecht greta zegt:

  Ziet er erg uitnodigend uit Veel plezier en succes

 7. Van Impe Anne zegt:

  Bedankt voor het verslag en de toffe beelden. Geniet er nog van.Hier in Aalst koud maar zonnig.
  Eerlijk gezegd ben ik een beetje jaloers dat ik er niet bij ben maar een ziekenhuisbezoek zal wellicht wel iets anders zijn.Vele groetjes

Reacties zijn gesloten.