Dag 5 – Volop aan het werk

Dag liefste familie, vrienden en trouwe volgers.

Inderdaad het is al dag vijf. Deze ochtend hebben we ons omgetoverd in ons witte uniform.  Na onze beklimming onderweg naar het ziekenhuis (wat al een stuk beter ging) werden we terug welkom geheten op de dagopening.

Vervolgens werd onze groep in 3 verdeeld. De eerste groep mochten de wonden verzorgen op de vrouwen en mannen afdeling. Na even te observeren zijn we er ook onmiddellijk ingevlogen. Dit ging in het begin wat moeizaam we moeten nieuwe producten leren kennen en een andere manier van werken eigen maken. Maar door de goede begeleiding ging dit al snel vrij vlot.

De tweede groep mocht de voormiddag doorbrengen in het labo en de laatste groep toverde zich om tot echte operatieverpleegkundigen. We zijn volledig ondergedompeld in de werking van het OK in Nepal. Dit is natuurlijk iets heel anders dan bij ons maar al bij al was er wel een zeer vlotte werking. Door de aardbeving in 2015 zijn de operatiezalen verplaatst naar een ander gebouw. We hebben verschillende operaties mogen bijwonen zoals het verwijderen van osteosynthesemateriaal uit een genezen armfractuur. Hiervan waren we sterk van onder de indruk. Na een zeer interessante voormiddag met veel casussen die we gezien hebben en de eerste wondzorgen achter de rug, was het tijd voor ons middagmaal. Hierbij hadden we een geweldig uitzicht en we hadden veel verhalen om te vertellen aan elkaar.

In de namiddag werden de rollen omgedraaid. Ook hier had elke groep een geweldig schema. Zo was er een groep die even langs is gegaan bij de fysiotherapeut. Daar werden ze aan het werk gezet en mochten ze de toestellen uittesten die gebruikt worden bij fysiotherapie. Zo was er een hometrainer, een toestel om je polsen soepel te maken en zoveel meer. Ook werd hier aan de kinderen gedacht. Voor hen is het soms moeilijk om de sessies vol te houden dus werd een dartsbord omhoog gehangen. Zo worden de schouders en ellebogen  getraind door het gooien van de pijltjes. Zo heeft Jasmien vandaag haar schouders en elleboog getraind J.
Ook heeft iedereen een volgpatiënt gevonden en kan het echte werk beginnen. Dus neen liefste familie en vrienden, we zijn niet op vakantie 😉 Na deze goed gevulde middag gingen we terug naar ons “training camp” en omdat we nog niet genoeg trappen hadden gedaan gingen we ’s avonds ook nog eens naar de mis. Inderdaad, boven op de berg! Deze trip naar boven was meer dan de moeite waard. Het was mooi om te zien en te voelen hoe de mensen ons zo snel aanvaarden en hoe we echt worden gezien als een van hun. We hebben ons best gedaan om de teksten zo goed mogelijk mee te zingen. Dit was niet makkelijk maar het is ons toch gelukt. Vooral ‘Hallelujah’ kon iedereen uit volle borst meezingen. En bij Michiel kwamen er meer klanken uit dan woorden, maar hij heeft toch zijn best gedaan J

Na de mis stond ons nog een lekker avondmaal te wachten waar we zelfs een hot-dog mee konden maken. Nadien hebben we nog eens naar onze stageopdracht gekeken en ook gemaakt natuurlijk. Morgen gaan we eens op bezoek naar de Patan clinic, een ander ziekenhuis hier in de buurt waar ze ook lepra behandelen. Benieuwd wat ons daar te wachten staat? Wij ook! En natuurlijk kan je morgen alles terug lezen op onze blog! Tot dan!

Veel groetjes aan het thuisfront ! Wij missen jullie allemaal!
Hele dikke kussen en knuffels van ons team!

Marisa & Michiel

SAM_0873IMG_1285

DSC01859DSC_7021DSC_6996

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2015 - Stage. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dag 5 – Volop aan het werk

 1. Anne Van Impe zegt:

  Jullie hebben daar blijkbaar al jullie steentje bijgedragen.En Dieter en Hannes precies gepromoveerd tot echte chirurgen. Dikke knuffel voor gans jullie team.

 2. Anoniem zegt:

  Veel success aan iedereen en dit is een (werk)stage dat jullie nooit gaan vergeten ……. chapeau allemaal !!!

 3. Sabine Floréal zegt:

  Wat een zalige tijd vol ontdekking en verbijstering…. koester deze ervaring, maar vooral koester elkaar….
  Ik volg jullie met een ongelofelijk enthousiasme vanuit het koude België…..
  Doe zo verder!

 4. Anoniem zegt:

  Zo te lezen, worden jullie ondergedompeld in een veelzijdig zorgbad 😉. Wat een ervaring voor jullie allemaal! De aangename werksfeer met het lokale team maakt het voor jullie nog fijner. Genieten maar! Uitkijkend naar het vervolg. Veel succes allemaal !

Reacties zijn gesloten.