Dag 9 – Voor ons was het ook een dagje weekend

Beste familie, vrienden en trouwe volgers

Vandaag is het dag 9 van ons avontuur. We zitten dus halverwege en hebben nog 9 dagen te gaan! Onze dag begon vandaag al vrij vroeg. We moesten om 6 uur opstaan want om 7 uur werden we al verwacht voor onze trip door de jungle. We waren fris en fruitig om aan onze safari te beginnen en moesten enkel nog een korte wandeling doen naar onze vertrekplaats aan de rivier. Hierbij zagen we mensen langs de straatkant die zich klaarmaakten voor hun dag en ook de boeren waren al onderweg op hun olifant. Inderdaad, hier zie je geen paarden of koeien maar een olifant die op het veld gaat werken.

Na een korte overzet met onze kano stonden de jeeps al op ons te wachten. Onze groep werd hierbij over 2 jeeps verdeeld. We zouden neushoorns, tijgers en nog allerhande andere wilde dieren kunnen zien dus onze tocht zag er veelbelovend uit. Na 10 minuten zagen we ons eerste hert en zelfs voetstappen van een tijger! De adrenaline gierde door ons lijf. Plots remde de jeep en nu zagen we een everzwijn. Al de grote dieren van onze Ardennen hadden we reeds gezien! Hier en daar was er ook nog een pauw die ons vrolijk begroette. Llioeoeoeooeoeoe riep de pauw en we reden verder.

Het was vooral genieten van de natuur met de frisse wind in de haren. Om 10 uur stopten wij aan een kweekcentrum voor krokodillen. Na ons ontbijt besloten we om toch eens hallo te gaan zeggen bij deze lieve beestjes. We zagen onmiddellijk mogelijkheden voor een dierenpark in België. Gewoon overal standbeelden van krokodillen zetten en inkom vragen 😉 Die dieren bewegen echt niet! Het was natuurlijk ook warm.

Toen we onderweg waren naar onze jeep liep er nog een everzwijn rond dat bij de toeristen kwam kijken of het iets lekkers kon krijgen. Toen reden we verder de jungle in. En u gelooft het nooit maar we hebben een echte jungle-kip gezien. Deze zijn illegaal om thuis te houden voor uw eitje bij het ontbijt. Dus hebben we deze maar laten lopen 😉

Maar genoeg gelachen! Nu het echte werk. Plots remden onze 2 jeeps super hard. Dat was het moment dat we 2 tijgers zagen. U moet weten dat u deze dieren enkel maar kan zien in februari – maart omdat het dan paartijd is. Heel, heel, heel ver van de jeep liepens de 2 tijgers. Sommigen hebben ze gezien en anderen enkel maar de staart. Ook reden we langs de oevers van de rivier en hier waren talrijke mooie vogels te zien en ook krokodillen. Deze lagen gezellig in de zon te zonnebaden. Hopelijk hebben ze hun ingesmeerd 😉

Onze safari zat erop. We kunnen hier met een tevreden blik naar terug kijken. Eens terug in ons hotel hadden we nog niet genoeg dieren gezien dus zijn we nog eens een bezoek gaan brengen naar het ‘elephant breeding center’. Toen we daar aankwamen waren er nog geen olifanten te bespeuren. Om 16u zouden ze terug komen van hun werk. En inderdaad om 16u zagen we de eerste olifant uit de jungle komen. Eerst de grote ‘beren’ en nadien de ‘kleine kindjes’. Wist je trouwens dat olifanten echt de staart vasthouden van de olifant die voor hen loopt? Na wat genoten te hebben van deze toch wel prachtige dieren en de natuur rondom ons was het tijd om terug te gaan.

Maar nog steeds was onze ‘honger’ naar het zien van dieren niet gestild! We hadden gehoord van de lokale bevolking dat de neushoorns rond 18 uur komen drinken aan de rivier. Dit was het wachten waard (met een drankje in onze hand). We dachten dat we in de verte een neushoorn zagen, dus wij zijn blij.

Vervolgens moesten we nog terug naar ons hotel stappen en dit hebben we wat sneller laten gaan door te zingen onderweg. De liedjes van ‘10 kleine visjes’ en ‘ everywhere we go’ kwamen ons goed van pas. De mensen aan de straat keken soms wel wat raar maar ze konden er toch mee lachen. Terug aangekomen in ons hotel was het tijd om te eten en dit heeft zeer goed gesmaakt!! Nu maken we ons klaar voor een busrit van (volgens google maps) 3 uur, maar we zullen zien wat de Nepalese wegen voor ons in petto hebben. Morgen staan we om 6 uur op en zijn we terug onderweg naar ons volgende avontuur.

Als jullie benieuwd zijn naar het vervolg van ons avontuur, kom dan zeker morgen nog eens terug!! We missen jullie! Tot snel!

Groetjes

Marisa & Michiel

DSC_7266

DSC_7291

DSC_7297

DSC_7334

DSC_7385

DSC_7392

DSC_7406

SAM_0885

SAM_0964

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2018 - Stage 1. Bookmark de permalink .

8 reacties op Dag 9 – Voor ons was het ook een dagje weekend

 1. Hilde Sprimont zegt:

  Wat een mooie belevingen. Dieren in real-life is wat anders dan in de zoo 🙂
  Maar ik ben zeker dat het werken met de patiënten van de voorbije dagen en het bijwonen van de operaties op jullie evenveel indruk heeft gemaakt. Halfweg en dus nog heel veel te ontdekken en te genieten!!
  groetjes
  Hilde

 2. Veerle Hanssens zegt:

  Whaw, zo fantastisch!! Jaloers…
  Michiel het verbaast me niets dat dit verslag van jouw hand is…het pauw-pauw-geluid van het eerste jaar blijft me achtervolgen…:)
  Geniet verder van jullie avontuur!! XXX

 3. Amaai, wat een prachtige natuur. Kei…mooie foto’s! Ben blij dat we ook een beetje kunnen meegenieten van jullie geweldig avontuur! Geniet!

 4. veerle zegt:

  amai zo tof!!! geniet nog van jullie belevenissen in Nepal…onvergetelijk zijn ze al…tot binnenkort!!!

 5. Anne Van Impe zegt:

  Tof avontuur zeg. Weer iets om te koesteren.Kijk reeds naar jullie volgende verslag uit.

 6. Sabine Floréal zegt:

  Jawadde, blij dat jullie de tijgers van ver gezien hebben…. en niet van al te dichtbij…. hihi…..
  Geniet daar nog van al het mooie van de natuur….
  Sabine Floréal

 7. Anoniem zegt:

  Super ervaringen voor het leven! Geniet ervan. Grtjs Christel

 8. Aurelie Herinckx zegt:

  Wauw, Het ziet er daar echt prachtig uit!! Veel succes nog!

Reacties zijn gesloten.