Dag 10 – Aangekomen in Butwal

Vandaag vertrokken we weer rond 7 uur de hobbelige wegen op. Tijdens de busrit hebben we lekker ontbeten. We kregen boterhammen, gekookte eieren, appels en een mangosapje. We maakten een kleine tussenstop om een lokaal ziekenhuis te bezoeken dat volop in ontwikkeling was. Damiaanactie heeft plannen om hier een nieuw ziekenhuis te bouwen om lepra en TBC patiënten te verzorgen. Het ziekenhuis zelf was nu maar povertjes. Alle basismateriaal was aanwezig maar duidelijk verouderd. Er was een röntgenapparaat aanwezig maar dit zal minimum 50 jaar oud geweest zijn.

Na een rit van 4uur30 minuten kwamen we in het ‘Hotel Namo Buddha’ waar we ons installeerden op onze nieuwe kamer. Daarna vertrokken we naar het AMDA ziekenhuis, gespecialiseerd in moeder- en kindzorg. We werden onthaald door de pediater. Hij gaf ons een rondleiding door heel het gebouw. Hij toonde ons elk deel en gaf wat meer uitleg.

Zo was er een gebouw voor pediatrie en een voor materniteit. Elk deel had een spoeddienst en verpleegafdeling. Alle patiënten lagen dicht bij elkaar, soms meerdere kinderen in één bed en sommige zelfs op de grond. Jammer om te zien was de slechte conditie van het gebouw. Er waren vaak schimmels te zien op de muren.

Nadien hebben we samen met de pediater thee gedronken en over onze verwachtingen gesproken in het ziekenhuis. We zouden heel graag een bevalling en indien mogelijk een operatie meevolgen. De pediater vertelde ons dat dit zeker mogelijk zou zijn. Zo zijn we tot een planning voor morgen gekomen. We zouden ons in twee groepen verdelen, één voor elk gebouw. Na het bezoekje aan het ziekenhuis keerden we terug naar het hotel waar we ons wat opgefrist hebben. Daarna vertrokken we op ontdekkingstocht in Butwal.

De kapper trok als eerste onze aandacht. Michiel kon zich niet meer houden en liet zijn haar knippen voor amper 80 cent. Onvoorspelbaar als je ziet dat ook de Nepalese kapper er een half uur heeft over gedaan. Rond 19 uur hadden we afgesproken aan het hotel om te gaan eten. Daar hebben we super lekker gegeten. Ze vroegen of we zin hadden om morgen een Nepalese barbecue te houden. We stemden meteen in. Eens thuis was iedereen doodop van de drukke en warme dag (32 graden, terwijl het in België 0 graden is!). We kijken vol verwachting uit naar wat ons morgen te wachten zal staan. Morgen zal ook jullie nieuwsgierigheid beantwoord worden.

 

Lobke en Hannes

 

DSC_7428DSC_7418DSC_7422IMG_1625IMG_1626IMG_1629

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2018 - Stage 1. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dag 10 – Aangekomen in Butwal

 1. Anne Van Impe zegt:

  De foto’s in het ziekenhuis doen me wel even stilstaan bij de armoede daar.
  Fijn te horen dat jullie het daar goed hebben .Jullie zullen wellicht niet vermagerd zijn of misschien van ’t zweten.En hier zo koud .Nu -2.5 graden op de middag. Volgende week als jullie naar huis komen beloven ze minder vorst.
  Tot morgen .Hou jullie daar goed hé.xxx

 2. Karoline zegt:

  Het is ieder dag opnieuw uitkijken naar jullie dagverslag en bijhorende foto’s. Wat een fantastische ervaring moet dit zijn. Geniet allemaal nog met volle tuigen, jullie zullen bij thuiskomt heel wat verhalen te vertellen hebben.
  Koude groetjes 😉

 3. Klaartje zegt:

  Jawadde, zo’n avonturen!
  Maar ik ben wel benieuwd van het eindresultaat bij de kapper 🙈
  Hoe zijn jullie bedjes? Heb je daar een douche? In Indië herinner ik me nog het kannetje koud water om te douchen.
  Fantastisch om elke morgen ipv de krant jullie verslag te lezen.
  Groeten

 4. Sabine Floréal zegt:

  Wat een fijne tijd hebben jullie toch!!!!
  Geniet van de cultuur en het avontuur waar jullie in terecht zijn gekomen…. deze ervaring zal jullie verder brengen in het leven dan jullie ooit dachten…. Geniet gasten…. Geniet….
  80 cent voor de kapper…. wat een gigantische verschil….. jongens jongens….. ik zal er aan denken als ik volgende keer bij mijn kapper zit….hihi….
  Tot volgende keer
  Sabine

Reacties zijn gesloten.