Dag 11 – Dagje pediatrie

Vandaag gingen we opnieuw naar het AMDA ziekenhuis om onze stage voort te zetten. Eens aangekomen in het ziekenhuis werden we begeleid naar de vergaderzaal waar we ons mochten voorstellen aan de hoofdverpleegkundige. Zij legde ons nog even kort uit hoe het ziekenhuis verdeeld was en op welke dienst we zouden staan. Zo kozen Amy en Marisa om eens een nachtdienst mee te lopen in het ziekenhuis. Waarbij Christine zich onmiddellijk geroepen voelde om hen te begeleiden. Morgen laten we meer weten over hun nachtelijke avonturen 😉

De jongens hadden voor het operatiekwartier gekozen. Ze hadden het geluk 2 keizersneden te mogen meemaken. Zowel de baby’s als de moeders stellen het goed. Het was best wel een mooi moment.

Alexandra en Jasmien stonden samen op het verloskwartier. Ze hebben uitleg gekregen maar hadden niet het geluk om een bevalling te mogen meemaken. Laura stond op de neonatale afdeling waar piepkleine baby’s verzorgd worden. Momenteel verbleven er 6 baby’s die verzorgd werden door 2 verpleegkundigen en 2 student-verpleegkundigen. Hier hebben ze de mogelijkheid om 23 baby’s te observeren. De kleinste baby die verzorgd werd was pas 23 weken oud.

In de voormiddag  stonden Amy en Marisa elk apart op de kinderafdeling A en B. Zij hebben heel wat informatie gekregen en vonden het heel interessant om de werking van de pediatrie te zien. Er zijn heel wat verschillen ten opzichte van een pediatrische afdeling in België.

Rond 13 uur werden we verwacht in de kantine van het ziekenhuis waar we samen met de chirurg en Dr Santosh (de pediater) aten. Achteraf begonnen we aan de namiddag en wisselden we van afdelingen. Jasmien mocht op de spoedafdeling staan bij de baby’s, waar zeer veel werk was. Er waren heel aangrijpende gevallen te zien, zoals een pasgeboren baby die beademd werd en een infuus in de voet kreeg, waarbij Jasmien zelf mocht helpen. Ook was er een baby met een schedelfractuur te zien.

Alexandra stond op de intensieve zorgen voor kinderen. Hier mocht ze het verpleegkundig team assisteren door het nemen van parameters zoals het nemen van de temperatuur en het nemen van de bloeddruk. Ook zij heeft veel bijgeleerd.

Rond 16uur keerden we terug naar het hotel waar we even konden rusten. We maakten ons klaar om 18u30 te gaan eten. Op het menu stonde een Nepalese barbecue voor iedereen. Amy, Marisa en Christine vertrokken na het eten naar het ziekenhuis om aan hun nachtdienst te beginnen. We hebben deze nacht aan hen gedacht en zijn benieuwd naar hun verhaal als we ze terugzien.

 

Groeten

Laura en Jasmien

IMG_0185IMG_0182IMG_1675SAM_1038

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2018 - Stage 1. Bookmark de permalink .

5 reacties op Dag 11 – Dagje pediatrie

 1. Lieve De Weerdt zegt:

  Wat een avonturen, zeg! Ik kan me voorstellen dat jullie regelmatig op een rollercoaster van emoties zitten: mooie, grappige, verdrietige, aangrijpende,… momenten. Vergeet niet te reflecteren, hè ;). Veel plezier en geniet er nog met volle teugen van.

 2. Anne Van Impe zegt:

  Weeral eens bedankt voor jullie verslag.Jammer dat we Michiel zijn nieuwe kapsel niet te zien krijgen . Hi, Hi .Jullie zullen vast wel al moe zijn maar jullie beleven daar onvergetelijke momenten.
  Groetjes.

 3. Wauw…wauw…wauw!! Ik geniet elke dag van jullie verslag! We mogen terecht trots zijn op jullie.
  Groetjes van een fiere (beetje jaloerse) juf XXX

 4. K. Van Rossen zegt:

  Het domein ‘Moeder en Kind’ komt zeker aan bod… Het is fijn om te zien welke leerkansen jullie krijgen en hoe jullie elke kans grijpen. Nog veel mooie momenten!

 5. Sabine Floréal zegt:

  Ongelofelijk wat deze reis aan emotie geeft…. Geniet ménsen, geniet….
  Dikke knuffel aan iedereen

Reacties zijn gesloten.