En we zijn terug…

Beste volgers van onze blog,

Gisteren, vrijdag 30 maart, zijn we vertrokken vanuit Kathmandu richting Brussel.

Voor we naar de luchthaven reden gingen we eerst langs in het hoofdkantoor van Damiaanactie in Nepal. Daar namen we afscheid van het team dat ons gedurende 3 weken heeft begeleid en dat ons getoond heeft dat ze met Damiaanactie in Nepal heel mooi werk leveren voor mensen met lepra en tuberculose.

Dokter Susil deelde rozen uit.Hij gaf er tekst en uitleg bij: de rozen hebben een verschillende kleur en vormen samen een mooi boeket – symbool voor het samen zijn van mensen met een verschillende huidskleur, overal in de wereld. De rozen symboliseren dus diversiteit en eenheid maar staan ook symbool voor vriendschap, geluk en hoop. Een mooiere boodschap konden we niet krijgen om deze stage af te sluiten.

Daarna kregen we een mooie bloemenkrans en was het vlug rijden naar de luchthaven. We hadden in ons hoofd al gepland om de mooie bloemenkrans te bewaren tot in Brussel en hem te dragen bij het naar buiten gaan maar door ‘quarantainemaatregelen’ mocht de bloemenkrans niet mee….

Om 22u was het dan zover… we kwamen aan in Brussel en werden door familie en vrienden verwelkomd.

We zijn een beetje moe maar we kunnen zeggen dat dit een onvergetelijke stage was – veel gezien, veel gedaan, vriendschappen opgebouwd… een pak herinneringen voor het leven!

Het lijkt nog lang maar noteer alvast in jullie agenda dat we  op vrijdag 27 april (groep 1 en 2) onze ervaringen op een unieke manier zullen voorstellen in de school! Iedereen is op deze avond van harte welkom.

Het Nepalteam!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2015 - Stage. Bookmark de permalink .